Dana 26. septembra 2018. Navršava se šest punih godina, od kako nas je napustio dragi prijatelj Goran Savić YT2A. Oni koji su pratili Goranov radio-amaterski rad, znaju da je bio pravi, iskreni zaljubljenik u Flora i Fauna program, pionir ovih aktivnosti u Srbiji i prvi naš veliki aktivator.

YUFF tim je izabrao datum njegove tragične smrti za Dan srpske flore i faune, iskazujući time poštovanje za sve što je učinio za naš pokret i YUFF program.

Pozivamo vas da u subotu 22.09.2018. od 00:00 do 24:00 UTC uzmete učešće u

ČETVRTOM OTVORENOM DANU SRPSKE FLORE I FAUNE
SEĆANJE NA GORANA SAVIĆA, YT2A
YT2A Memorial

Cilj: Sećanje na Gorana Savića, pionira YUFF aktivnosti, podsticanje veće aktivnosti iz YUFF i svetskih zaštićenih zona, kao i lovaca na YUFF reference, te promocija svetskog i srpskog flora i fauna programa.

Pravila za aktivatore
Iz jedne zaštićene zone dozvoljen je rad jedne stanice, osim ukoliko grupa amatera ide organizovano u tu zaštićenu zonu i najavi rad sa više pozivnih znakova. U tom slučaju, uslov je da se poštuje minimalni broj od 100 QSO po pozivnom znaku, kao i minimalni boravak u trajanju od dva sata u jednoj zaštićenoj zoni.

Dozvoljeno je aktivirati najviše dve reference u jednom danu, s tim što se može rezervisati samo jedna, dok je iz druge “željene” moguće raditi samo ukoliko je ona slobodna za aktivaciju.

Aktivatori srpskih zaštićenih područja svoju aktivnost moraju najaviti koordinatoru najkasnije do 21.09.2018. u 20:00 časova, kako nebi došlo do preklapanja aktivnosti. Svaki aktivator će lično, u najkraćem roku, biti obavešten o prihvatanju najave, odnosno o potrebi da aktivira drugu referencu, ukoliko je željena rezervisana.
Svakom aktivatoru se priznaje aktiviranje reference za YUFF diplome za 2018. godinu. Lista YUFF referenci dostupna je na zvanicnom sajtu.

Najave aktivnosti se šalju na mail: memorial@yuff.co.rs ili telefonom 065 599 599 9. Koordinator će raspored najavljenih aktivnosti objavljivati na YUFF sajtu http://www.yuff.co.rs , a konačan raspored najkasnije do 29.09.2017. u 20:00 časova. Svaki aktivator će lično, u najkraćem roku, biti obavešten o prihvatanju najave, odnosno o potrebi da aktivira drugu referencu, ukoliko je željena rezervisana.

Svakom aktivatoru se priznaje aktiviranje reference za YUFF diplome za 2017. godinu.

Lista YUFF referenci dostupna je na zvanicnom sajtu.

YUFF tim će dodeliti diplome u PDF formatu za:
– Aktivatore – Svaka stanica koja bude aktivirala YUFF reference i pošalje dnevnik u propisanom roku, dobiće diplomu “YT2A Memorial”.
-YUFF tim će dodeliti i posebne nagrade za aktivatore koji odrade najveći broj veza, a po jednom pozivnom znaku iz zaštićenih područja i to: zlatno, srebrno i bronzano odličje.
-Aktivatori inostranih zaštićenih područja moraju uraditi bar jednu vezu sa aktivatorima YUFF zaštićenih zona.
– Lovce – Dodeliće se diploma ” YT2A Memorial ” svakome, ko uradi najmanje 5 veza sa stanicama iz različitih zaštićenih zona širom sveta, s tim da najmanje 3 budu iz Srbije.
-Dnevnici se šalju isključivo u ADI (ADIF) formatu – važi i za aktivatore i lovce. Zahtevi za diplome se, kao i dnevnici, šalju na mail: memorial@yuff.co.rs

Rok za slanje dnevnika je 02.10.2018. godine do 23:59 UTC.
Aktivatori iz Srbije, koji ne dostave dnevnik u propisanom roku, ne stiču pravo na diplomu, a na njih će se primenjivati čl. 4. – 6. iz YUFF pravila.
YUFF tim se obavezuje da će dnevnike pregledati i poslati diplome u PDF formatu do 02.11.2018. godine.

YUFF Tim:

Miki Jakovljević YT3X
Marko Živkovic YT2T
Ljubiša Trnkić YU1TY
Miloslav Miškar YT2CQ
Aleksandar Novović YU6DX
Željko Stojanović YT5X