Pravila za 2016.:

Dana 26. septembra 2016. navršavaju se četiri pune godine od kako nas je napustio naš dragi prijatelj Goran Savić YT2A. Oni koji su pratili Goranov radio-amaterski rad, znaju da je bio pravi, iskreni zaljubljenik u program Flore i Faune, pionir ovih aktivnosti u Srbiji i prvi naš veliki aktivator.

YUFF tim je izabrao datum njegove tragične smrti za Dan srpske flore i faune i sećanje na Gorana, iskazujući time poštovanje za sve što je učinio za nas i naš pokret.

Pozivamo vas da u subotu 24.09.2016. od 00:00 do 24:00 uzmete učešće u

DRUGOM OTVORENOM DANU SRPSKE FLORE I FAUNE

SEĆANJE NA GORANA SAVIĆA – YT2A Memorial

Cilj: Sećanje na Gorana Savića, pionira YUFF aktivnosti, podsticanje veće aktivnosti iz YUFF i svetskih zaštićenih zona, kao i lovaca na YUFF reference, te promocija svetskog i srpskog flora i fauna programa.

Pravila za aktivatore

 • Iz jedne zaštićene zone dozvoljen je rad jedne stanice
 • Dozvoljeno je aktivirati najviše dve reference u jednom danu, s tim što se može rezervisati samo jedna referenca, dok je iz druge “željene” moguće raditi samo ukoliko je ona slobodna za aktivaciju
 • Sa iste stanice aktiviranog područja dozvoljeno je raditi sa više pozivnih znakova (ukoliko je na aktivaciju izašla grupa amatera), pod uslovom da se poštuje minimalni broj od 100 QSO po pozivnom znaku, kao i minimalni boravak u trajanju od dva sata u jednoj zaštićenoj zoni
 • Stanice iz Srbije – aktivatori svoju aktivnost moraju najaviti koordinatoru najkasnije do 23.09.2016. u 18:00 časova da nebi došlo do preklapanja referenci. Koordinator za 2016. godinu je Miki Jakovljević YT3X.

Najave aktivnosti se šalju na mail: memorial@yuff.co.rs ili telefonom 065 599 599 9. Koordinator će raspored najavljenih aktivnosti objavljivati na YUFF sajtu http://www.yuff.co.rs , a konačan raspored najkasnije do 23.09.2016. u 19:00 časova. Svaki pojedinačni aktivator će lično, u najkraćem roku biti obavešten o prihvatanju najave, odnosno o potrebi da aktivira drugu referencu, ukoliko je željena rezervisana.

 • Svakom aktivatoru se priznaje aktiviranje reference za YUFF diplome za 2016. godinu.
 • Lista YUFF referenci dostupna je na zvanicnom sajtu.

YUFF tim će dodeliti diplome u PDF formatu za:

Aktivatore – Svaka stanica koja bude aktivirala YUFF reference i pošalje dnevnik u propisanom roku, dobiće diplomu “YT2A Memorial”.

YUFF tim će dodeliti i posebne nagrade za aktivatore koji odrade najveći broj veza, a po jednom pozivnom znaku, iz zaštićenih područja i to: zlatno, srebrno i bronzano odličje. ( NOVO )

Inostrani aktivatori moraju uraditi bar jednu vezu sa stanicama iz YUFF zaštićenih zona.

Lovce – Dodeliće se diploma ” YT2A Memorial ” svakoj stanici koja uradi najmanje 5 veza sa stanicama iz različitih zaštićenih zona širom sveta, s tim da najmanje 3 budu iz Srbije.

Dnevnici se šalju isključivo u ADI (ADIF) formatu – važi i za aktivatore i lovce. Zahtevi za diplome se, kao i dnevnici, šalju na mail: memorial@yuff.co.rs

Rok za slanje dnevnika je 28.09.2016. godine do 23:59 UTC.

Aktivatori iz Srbije, koji ne dostave dnevnik u propisanom roku ne stiču pravo na diplomu, a na njih će se primenjivati čl. 4 do 6 iz YUFF pravila.

YUFF tim se obavezuje da će dnevnike pregledati i poslati diplome u PDF formatu najkasnije do 28.10.2016. godine.

YUFF Tim

 • Nenad Tucakov YU2M
 • Ljubiša Trnkić YU1TY
 • Marko Živkovic YT2T
 • Miloslav Miškar YT2CQ
 • Aleksandar Novović YU6DX
 • Željko Stojanović YT5X
 • Miki Jakovljević YT3X