Postovani, narocito ucesnici u YT2A Memorijalu. Slanje dnevnaika, od ove godine ce biti omoguceno uz korscenje automatizovanog sitema za slanje dnevnika. Kratko uputstvo kako poslati dnevnik:

Na sajtu http://radiosport.yu1srs.org.rs/HF/ u gornjem meniju kada izberete “YT2A MEMORIJAL” otvorice vam se sledeca stranica.

Pritiskom na dugme slanje dnevnika otvara se forma za slanje dnevnika.

Pre svega izaberite dali dnevnik saljete kao Aktivator ili Lovac.
Unesite pozivni znak.
Izaberite YUFF referencu.
Unesite tacnu e-mail adresu.
OBAVEZNO ucitajte od jedne do 5 slika maximalno. Slike mogu biti samo u “JPG, PNG ili GIF” formatu. Velicina slike nesme biti veca od 200 Kb zbog zatrpavanja servera. U sledece polje unesite clanove tima koji su ucestvovali, pomagali…(pozivne znake ili imena ukoliko nemaju pz, razdvojeno zarezom), ukoliko niste bili sami.
U polje za komentar (nije obavezno) unesite neka svoja zapazanja, pricu ili slicno iskljucivo u tekstualnom formatu.
Izaberite ADI dnevnik (skljucivo adi format). Ukoliko imate vise dnevnika na isti znak i sa iste lokacije treba ih spojiti u 1 dnevnik. Ukoliko se sa istim znakom radi sa druge YUFF reference salje se novi dnevnik. Takodje, ako razliciti znaci rade iz jene reference za svaki znak se salje poseban dnevnik.
Pritiskom na dugme posalji dnevnik (sacekajte malo) i ukoliko je sve ispravno dobicete na ekranu obavestenje o prijemu dnevnika kao i e-mail sa potvrdom o prijemu i sifrom za ponovno slanje istog dnevnika.
Odmah nakon dobijanja potvrde o prijemu imate mogucnost da sa pocetnog ekrana izaberete opciju “Primljeni dnevnici” i da pogledate spisak svih pristiglih dnevnika, kako Aktivatora tako i Lovaca. Pored pozivnog znaka u istom redu ce biti eventualno 2 ikone. Pritiskom na ikonu “foto aparat” mozete videti slike koje je stanica poslala. Primaknite kursor misa na ikonu “text” i pojavice se komentar koji je stanica poslala.
Napomena: Ove dve ikone nece biti odmah prikazane nakon slanja vaseg dnevnika jer je napravljeno tako da admin prvo pregleda slike a zatim ih odobrava za prikaz iz razloga da se nebi desilo da je neko poslao slike ili tekst neprimerene sadrzine.
Ovo je samo primer:

Nakon isteka roka za prijem dnevnika bice objavljeni prijavljeni rezultati.
Mozda izgleda komplikovano, a zaprvo je prilicno jednostavno. Sve u jednom.
Molimo ucesnike memorijala da imaju razumevanja i da se svi potvrde da posalju svoje dnevnike po navedenom uputstvu.
Iz raznoraznih razloga, ukoliko bude nekih problema sa slanjem dnevnika preko robota, dnevnike sa slikama mozete poslati organizatoru na e-mail memorial@yuff.co.rs i mi ce mo proslediti vas dnevnik i slike preko robota.
Potrudili smo se da automatizujemo ceo sistem kako bi sve bilo transparentno i brzo, pa imajte razumevanja za eventualne greske. Nadamo se da ih nema.
Lep provod i puno veza i uspeha u memorijalu.

p.s.
Ukoliko saljete dnevnik ka LOVAC forma za slanje dnevnika je mnogo jednostavnija:

Robot manager-HI…
Zvonko Colja YT1WA