Dana 26. septembra 2020. navršava se osam punih godina, od kako nas je napustio dragi prijatelj Goran Savić YT2A. Oni koji su pratili Goranov radio-amaterski rad, znaju da je bio pravi, iskreni zaljubljenik u Flora i Fauna program, pionir ovih aktivnosti u Srbiji i prvi naš veliki aktivator. YUFF tim je izabrao datum njegove tragične smrti za Dan srpske flore i faune, iskazujući time poštovanje za sve što je učinio za naš pokret i YUFF program.

Pozivamo vas da u subotu 26.09.2020. od 00:00 do 23:59 UTC uzmete učešće u

ŠESTOM OTVORENOM DANU SRPSKE FLORE I FAUNE
SEĆANJE NA GORANA SAVIĆA, YT2A

YT2A Memorial

Cilj: Sećanje na Gorana Savića, pionira YUFF aktivnosti, podsticanje veće aktivnosti iz YUFF i svetskih zaštićenih zona, kao i lovaca na YUFF reference, te promocija svetskog i srpskog flora i fauna programa.

PRAVILA ZA AKTIVATORE

Iz jedne zaštićene zone dozvoljen je rad jedne stanice, osim ukoliko grupa amatera ide organizovano u tu zaštićenu zonu i najavi rad sa više pozivnih znakova.
U tom slučaju, uslov je da se poštuje minimalni broj od 100 QSO po pozivnom znaku, kao i minimalni boravak u trajanju od dva sata u jednoj zaštićenoj zoni. “Efektivno vreme” – U trajanju boravka se nece računati vreme duze od 60 min izmedju 2 QSO. Ukoliko stanica radi sa vise racunara, YUFF timu se dostavlja jedan .adi log.
Dozvoljeno je aktivirati najviše dve reference u jednom danu, s tim što se može rezervisati samo jedna, dok je iz druge “željene” moguće raditi samo ukoliko je ona slobodna za aktivaciju.
Aktivatori srpskih zaštićenih područja svoju aktivnost moraju najaviti koordinatoru najkasnije do 25.09.2020. u 18:00 časova, kako nebi došlo do preklapanja aktivnosti. Koordinator za 2020. godinu je Miki Jakovljević YT3X. U slučaju da rad iz zaštićenog područja ne bude najavljen u propisanom roku, veze će se
priznati lovcima, a aktivator neće ispuniti uslov za memorijalnu diplomu ili odličje. Najave aktivnosti se šalju na mail: memorial@yuff.co.rs ili tel: 065 599 599 9.

Koordinator će raspored najavljenih aktivnosti objavljivati na Facebook grupi YUFF , YUFF sajtu i preko liste YU1SRSdiskusije / YU0V, a konačan raspored najkasnije do 25.09.2020. u 20:00 časova. Svaki aktivator će lično, u najkraćem roku, biti obavešten o prihvatanju najave, odnosno o potrebi da aktivira drugu referencu, ukoliko je željena rezervisana.

Svakom aktivatoru se priznaje aktiviranje reference za YUFF diplome za 2020. godinu.
Lista YUFF referenci dostupna je na zvanicnom sajtu, na linku:
http://yuff.co.rs/yuff-lista/

YUFF tim će dodeliti diplome u PDF formatu za:
Aktivatore:
Svaka stanica koja bude aktivirala YUFF reference i pošalje dnevnik u propisanom roku, dobiće diplomu “YT2A Memorial”.
Aktivatori inostranih zaštićenih područja moraju uraditi bar jednu vezu sa aktivatorimaYUFF zaštićenih zona.
-Lovce:
Dodeliće se diploma ”YT2A Memorial” svakome ko uradi najmanje 5 veza sa stanicama iz različitih zaštićenih zona širom sveta, s tim da najmanje 3 budu iz Srbije.

Dnevnici se šalju isključivo u ADI (ADIF) formatu – važi i za aktivatore i lovce, preko robota: Link, samo u slucaju eventualnih
problema logove mozete poslati I na mail.

Rok za slanje dnevnika je 02.10.2020 . godine do 23:59 UTC.

Aktivatori iz Srbije, koji ne dostave dnevnik u propisanom roku, ne stiču pravo na diplomu,a na njih će se primenjivati čl. 4. – 6. iz YUFF pravila. YUFF tim se obavezuje da će dnevnike pregledati, a diplome u PDF formatu ce biti dostupne za download do 02.11.2020. godine.

73&44 YUFF Tim